Honing en zoetmiddelen
Acaciahoning is een geurige, zachte honing. Deze honing is perfect voor mensen die maar af en toe honing eten, of alleen maar van vloeibare honing houden.
In het voorjaar bloeien de zoetgeurende witte bloemen van de acaciaboom in Europa volop. Acaciahoning heeft een milde en zoete smaak. Lekker door je thee/koffie, yoghurt of in een smoothie! Indien de honing kristalliseert, zet de pot dan in handwarm water
Deze donkere agavesiroop is gemaakt van de biologisch geteelde Agave Tequilana plant. Het geeft een rijke en zoete smaak aan onder andere baksels, toetjes en marinades. Door de lage glycemische index is het een goed alternatief voor geraffineerde suiker.
Deze lichte agavesiroop is gemaakt van de biologisch geteelde Agave Tequilana plant. Het geeft een milde en zoete smaak. Door de lage glycemische index is het een goed alternatief voor geraffineerde suiker.
100% esdoornsiroop klasse A. Deze esdoornsiroop is een dunne zoete stroop. Het suikerhoudende sap dat in het voorjaar door de houtvaten naar boven stroomt wordt afgetapt en geconcentreerd. Klasse A is licht van kleur en van de beste kwaliteit.
100% esdoornsiroop klasse C. Deze esdoornsiroop is een dunne zoete stroop. Het suikerhoudende sap dat in het voorjaar door de houtvaten naar boven stroomt wordt afgetapt en geconcentreerd. Klasse C is donker van kleur en gunstiger geprijsd dan klasse A.
Kokosbloesemsuiker is niet-geraffineerd. De suiker wordt gemaakt van de bloesem van de kokospalm en smaakt lekker zoet. Je kunt kokosbloesem suiker gebruiken zoals je gewone suiker zou gebruiken.
Lindehoning is een goed vloeibare honing die niet snel kristalliseert en kan dan ook goed gebruikt worden in de thee. De honing is bij velen geliefd om de rustgevende werking.
Rietsuikermelasse is een stroop afkomstig van rietsuiker, die door de aanwezigheid van andere stoffen niet zoet smaakt. Het heeft een wat hartigere smaak, die doet denken aan roggebrood en drop.