Kruiden & Specerijen
Peper wordt de 'koning van de specerijen' genoemd, omdat het van alle kruiden het meest wordt gebruikt in het westen. De peper 4 seizoenen is heerlijk om toe te passen aan vlees- en visgerechten, marinades, sauzen en garnering.
Bonenkruid Gerist is licht peperig van smaak en goed te combineren met tuin-, snij- en sperziebonen. En geeft daarnaast een smaakboost aan stevige winterkost zoals zuurkool.
Cayennepeper is één van de bekendste Spaanse chilipeper. Gemalen cayennepeper is heerlijk om uw gerechten wat extra pit te geven.
Deze chili stukjes/vlokken (pul biber) zijn fijngesneden chilipepers met het zaad nog aanwezig. Het zijn hete chili vlokken die je eenvoudig kan gebruiken in je gerechten. Ze geven een natuurlijke pit aan je gerecht én zorgen voor een mooie afwerking.
Fenegriek gemalen kan worden gebruikt in salades, groenteschotels, currysaus, gebak, brood, vlees, wortelen, erwtensoep en als kaaskruiden. Een klein beetje fenegriek poeder geeft ook een bijzondere smaak aan ontbijtgranen of muesli.
Foelie kunt u toevoegen aan zowel zoete desserts zoals pudding en rijstpap als hartige gerechten zoals vis, stoofvlees, soepen en sauzen. Gebruik foelie in plaats van nootmuskaat voor een iets zachtere en subtielere smaak.
Foelie kunt u toevoegen aan zowel zoete desserts zoals pudding en rijstpap als hartige gerechten zoals vis, stoofvlees, soepen en sauzen. Gebruik foelie in plaats van nootmuskaat voor een iets zachtere en subtielere smaak.
Komijn is uitstekend te gebruiken in Mexicaanse of Indiase gerechten. Tevens toepasbaar in gerechten voor de grill of barbecue. Komijn heeft een kenmerkende aromatische geur met noot-peperachtige smaak.