Kruiden & Theeën
Zuurbalans/ontzuring thee kan een positieve bijdrage leveren aan het afvoeren van zuren in het lichaam. Het zure-base evenwicht in het lichaam is van essentieel belang voor een goede gezondheid en kan verstoord worden door verschillende factoren.
Koemis Koetjing wordt ook wel Java thee genoemd. Koemis koetjing komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië, ondermeer uit Java. Het struikje groeit daar uit tot een ongeveer zestig centimeter hoge plant en draagt blauwe of witte bloemetjes.
Rommelkruid rood is een mengsel van een aantal kruiden. Het wordt onder andere gebruikt bij de bereiding van balkenbrij en Rotterdamse kruidbroodjes. Deze heerlijk geurende kruiden geven de originele smaak en roze kleur aan balkenbrij.
Mexicaanse Mix is een heerlijke basis om gehakt te kruiden voor bij de taco's of om een (kidney) bonenschotel te maken.
Cayennepeper is één van de bekendste Spaanse chilipeper. Cayennepeper pili pili is heerlijk om uw gerechten wat extra pit te geven.
Ontzuringskruiden thee kan een positieve bijdrage leveren aan het afvoeren van zuren in het lichaam. Het zure-base evenwicht in het lichaam is van essentieel belang voor een goede gezondheid en kan verstoord worden door verschillende factoren.
Brandnetel is een algemeen voorkomend onkruid in heggen, langs bosranden, op vuilstortplaatsen en in verwaarloosde tuinen. De hele plant wemelt van prikkelende haren, waarvan de toppen afbreken als ze aangeraakt worden.
Dit unieke mengsel is samengesteld door Maria Treber (Oosterijkse natuurgeneeskundige), dit is een heerlijke kruidenthee, voor het gehele gezin, met wel 27 soorten kruiden.
Komijn is uitstekend te gebruiken in Mexicaanse of Indiase gerechten. Tevens toepasbaar in gerechten voor de grill of barbecue. Komijn heeft een kenmerkende aromatische geur met noot-peperachtige smaak.
Cajunkruiden zonder zout en smaakversterkers geven jouw gerechten extra smaak met de pittige en kruidige smakencombinatie. Het wordt vooral gebruikt bij vleesgerechten maar past ook prima bij groentes en in sauzen.