Kruiden & Theeën
Zuurbalans/ontzuring thee kan een positieve bijdrage leveren aan het afvoeren van zuren in het lichaam. Het zure-base evenwicht in het lichaam is van essentieel belang voor een goede gezondheid en kan verstoord worden door verschillende factoren.
Rommelkruid rood is een mengsel van een aantal kruiden. Het wordt onder andere gebruikt bij de bereiding van balkenbrij en Rotterdamse kruidbroodjes. Deze heerlijk geurende kruiden geven de originele smaak en roze kleur aan balkenbrij.
Dit unieke mengsel is samengesteld door Maria Treber (Oosterijkse natuurgeneeskundige), dit is een heerlijke kruidenthee, voor het gehele gezin, met wel 27 soorten kruiden.
Rode kina is een boom die in de tropen groeit. Hij is het rood aangelopen broertje van de kinineboom. De Spanjaarden werden door de Peruaanse Indianen geïnformeerd over dat de kinaboom malaria zou bestrijden en genezen.
Kruidnagel is een specerij met een zeer uitgesproken smaak. Het zijn gedroogde ongeopende bloemknoppen van de kruidnagelboom. Het steeltje blijft aan de bloemknop zitten, hier komt de naam nagel vandaan. In totaal is de kruidnagel ongeveer 1 centimeter la
Goulash kruiden bestaat voor 100% uit natuurlijke ingrediënten, en er is geen zout aan toegevoegd.
Koemis Koetjing wordt ook wel Java thee genoemd. Koemis koetjing komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië, ondermeer uit Java. Het struikje groeit daar uit tot een ongeveer zestig centimeter hoge plant en draagt blauwe of witte bloemetjes.
Shoarmakruiden is een heerlijke kruidenmix voor shoarma. Het geeft een lekkere authentieke smaak aan shoarma, kebab en pita.
Deze chili stukjes/vlokken (pul biber) zijn fijngesneden chilipepers met het zaad nog aanwezig. Het zijn hete chili vlokken die je eenvoudig kan gebruiken in je gerechten. Ze geven een natuurlijke pit aan je gerecht én zorgen voor een mooie afwerking.
Cajunkruiden zonder zout en smaakversterkers geven jouw gerechten extra smaak met de pittige en kruidige smakencombinatie. Het wordt vooral gebruikt bij vleesgerechten maar past ook prima bij groentes en in sauzen.
Nootmuskaat heeft een sterk aromatisch smaak, warm en scherp tegelijk. Je kunt het ook wel vergelijken met de kruidige smaak van foelie. De warme, maar sterke smaak komt het beste tot zijn recht als je het na de bereiding over je gerechten gebruikt.
Nasikruiden zonder zout en smaakversterkers, geeft ieder rijstgerecht smaak.