Vetzuren
Vetten zijn opgebouwd uit verschillende soorten vetzuren: verzadigde- en onverzadigde vetzuren. Deze verschillende soorten hebben elk een specifieke invloed op de gezondheid. Hoe een vet is samengesteld (met andere woorden: uit welke vetzuren het bestaat) bepaalt dus uiteindelijk of een vet 'goed' of 'slecht' is.
Verzadigde vetzuren komen vooral voor in dierlijke producten (behalve vis): vette vleessoorten, volle zuivelproducten zoals boter en kaas. Ze laten het bloedcholesterolgehalte stijgen. Daarom moet je van deze vetzuren maar kleine hoeveelheden binnen krijgen.
Plantaardige oliën zijn rijk aan onverzadigde vetzuren en zijn vrij van cholesterol. Vette vis is bijvoorbeeld een rijke bron van onverzadigde vetzuren. Onverzadigde vetzuren hebben een positieve invloed op de gezondheid. Omega 6- en Omega 3–vetzuren zijn essentiële onverzadigde vetzuren die ons lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Deze vetzuren kunnen alleen niet of onvoldoende door het lichaam zelf worden aangemaakt en moeten via de voeding opgenomen worden.
De teunisbloem (Oenothera biennis) staat bekend om haar mooie gele bloemen en komt van oorsprong uit Noord- en Zuid-Amerika. Teunisbloemolie is van nature een bron van gammalinoleenzuur (GLA).
Visolie 1000mg is een vetzuurpreparaat dat de belangrijke omega 3-vetzuren (EPA) en (DHA) bevat, met een mooie balans tussen EPA en DHA. Het is zeer geschikt voor mensen die onvoldoende omega 3 binnen krijgen of gezondheidseffecten willen bewerkstelligen
Lovitran Levertraan natuurlijke, hoogwaardige levertraan. Bevat van nature een hoge dosis vitamine A en D en Omega 3 vetzuren. Rijk aan omega 3.
Dino Omega 3 is een smakelijke kauwgel met een frisse citroen-limoensmaak. Hoge dosering, 335 mg omega 3-vetzuren (EPA en DHA) per kauwgel. Rispt niet op, geen vissmaak door Concordix Technologie.
Equazen eye q chews bevat essentiële vetzuren, zoals de omega 3- en 6-vetzuren die belangrijk zijn voor de gezondheid. Zij spelen een rol in bijna elke cel van het lichaam. Vooral voor kinderen zijn deze erg belangrijk. Omdat het lichaam deze vetzuren nie
Vegan Omega 3 Algenolie is een 100% plantaardig Omega-3 supplement (DHA 150 mg & EPA 75 mg) en wordt gemaakt van gekweekte algen. Het is een duurzame en vegan vervanger voor omega-3 supplementen uit visolie.
Makkelijk in te nemen kauwcapsules met een frisse fruitsmaak, zonder enige bij- of nasmaak
Lijnzaadolie is bijzonder rijk aan omega-3-vetzuren, in de vorm van alfa-linoleenzuur. Alfa-linoleenzuur draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed. Lijnzaadolie kunt u gebruiken in yoghurt met mesli, smoothies, verse sa
Equazen Liquid bevat essentiële vetzuren, zoals de omega 3- en 6-vetzuren die belangrijk zijn voor de gezondheid. Zij spelen een rol in bijna elke cel van het lichaam. Vooral voor kinderen zijn deze erg belangrijk.
Natuurlijke plantaardige bron van alfalinoleenzuur. De dagelijkse inname van 2 gram alfalinoleenzuur ondersteunt een normaal cholesterolgehalte
Overige categorieën in Vitamines & Supplementen
Vetzuren
Vetten zijn opgebouwd uit verschillende soorten vetzuren: verzadigde- en onverzadigde vetzuren. Deze verschillende soorten hebben elk een specifieke invloed op de gezondheid. Hoe een vet is samengesteld (met andere woorden: uit welke vetzuren het bestaat) bepaalt dus uiteindelijk of een vet 'goed' of 'slecht' is.
Verzadigde vetzuren komen vooral voor in dierlijke producten (behalve vis): vette vleessoorten, volle zuivelproducten zoals boter en kaas. Ze laten het bloedcholesterolgehalte stijgen. Daarom moet je van deze vetzuren maar kleine hoeveelheden binnen krijgen.
Plantaardige oliën zijn rijk aan onverzadigde vetzuren en zijn vrij van cholesterol. Vette vis is bijvoorbeeld een rijke bron van onverzadigde vetzuren. Onverzadigde vetzuren hebben een positieve invloed op de gezondheid. Omega 6- en Omega 3–vetzuren zijn essentiële onverzadigde vetzuren die ons lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Deze vetzuren kunnen alleen niet of onvoldoende door het lichaam zelf worden aangemaakt en moeten via de voeding opgenomen worden.
