Kruiden & Theeën
Fenegriek is een plant uit de vlinderbloemenfamilie. De plant wordt ook wel foenegriek genoemd. De plant wordt toegepast als keukenkruid. Fenegriek is een eenjarige plant van ongeveer een halve meter hoog die stamt uit het Middellandse Zeegebied maar al e
Earl Grey is een populaire smaakjesthee. De volle, krachtige smaak van zwarte thee combineert prima met de frisse citrus smaak van bergamot.
Bosvruchten thee is een lichte melange van zwarte thee met bosvrucht aroma.
Vleeskruiden zonder zout of smaakversterkers, een fijne kruidenmix voor het op smaak brengen van vlees.
Viskruiden zonder zout is ideaal voor gegrilde, gebakken of gepocheerde vis. Het korstje met deze kruiden rond de gebakken vis geeft een authentieke smaak.
Rommelkruid bruin is een mengsel van een aantal kruiden. Het wordt onder andere gebruikt bij de bereiding van balkenbrij en Rotterdamse kruidbroodjes, maar ook in bepaalde recepten voor koekjes. Maar is ook lekker over het vlees.
Nootmuskaat heeft een sterk aromatisch smaak, warm en scherp tegelijk. Je kunt het ook wel vergelijken met de kruidige smaak van foelie. De warme, maar sterke smaak komt het beste tot zijn recht als je het na de bereiding over je gerechten gebruikt.
Zwarte komijnzaadjes geven gerechten een bijzondere nootachtige smaak. Laat ze vanaf het begin mee sudderen of bakken zodat de typische smaak en geur vrij komt.
Koekkruiden is een overheerlijke mengsel van verschillende kruiden, zoals o.a. kaneel, kruidnagel en gemberpoeder. Dit mengsel is ideaal voor het maken van koekjes. Daarnaast is het een heerlijke toevoeging aan bijvoorbeeld muffins, taarten en havermout.
De smaak van kerrie komt het beste tot zijn recht als het kruidenmengsel eerst heet gebakken wordt met bijvoorbeeld fijn-gesneden ui, en daarna pas aan de groente of het het vlees wordt toegevoegd.