Kruiden & Specerijen
Wij vinden dat kruiden en specerijen puur moeten zijn zonder toevoeging van andere smaakversterkers. Wat overblijft zijn pure geuren, kleuren en smaken.
Deze marokkaanse kruidenmengsel Ras El Hanout heeft een warme en intense smaak. Het is gemakkelijk te gebruiken bij tajines, couscous en (lams) vlees gerechten.
Heerlijke kipkruiden zonder zout en smaakversterkers, geven een lekkere kruidige smaak aan uw kipgerecht
Bonenkruid Gerist is licht peperig van smaak en goed te combineren met tuin-, snij- en sperziebonen. En geeft daarnaast een smaakboost aan stevige winterkost zoals zuurkool.
Frambozenblad wordt gedronken ter ondersteuning tijdens en na de zwangerschap.
Nootmuskaat heeft een sterk aromatisch smaak, warm en scherp tegelijk. Je kunt het ook wel vergelijken met de kruidige smaak van foelie. De warme, maar sterke smaak komt het beste tot zijn recht als je het na de bereiding over je gerechten gebruikt.
Vanillepoeder geeft een zoete smaak aan desserts en zoete gerechten. Het is ook lekker bij hartige gerechten. Vanillepoeder heeft de bijzondere eigenschap om de smaak van suikerhoudende producten te versterken.
Venkelzaad (Foeniculum vulgare) gemalen is bruingeel van kleur, en lijkt qua smaak en geur enigszins op anijs. Venkelzaad wordt gebruikt voor het inmaken van onder andere augurken, haring, komkommer en uien. Daarnaast wordt venkel veel gebruikt in brood,
Piment of Jamaïcaanse peper is een ongelooflijke smaakbom. In het Engels noemen ze piment Allspice of alles-kruid. Piment heeft een aangenaam warm en kruidig aroma, terwijl de smaak doet denken aan een heerlijke mix van kaneel, kruidnagel, nootmuskaat en
Vleeskruiden zonder zout of smaakversterkers, een fijne kruidenmix voor het op smaak brengen van vlees.
Viskruiden zonder zout is ideaal voor gegrilde, gebakken of gepocheerde vis. Het korstje met deze kruiden rond de gebakken vis geeft een authentieke smaak.
Rommelkruid bruin is een mengsel van een aantal kruiden. Het wordt onder andere gebruikt bij de bereiding van balkenbrij en Rotterdamse kruidbroodjes, maar ook in bepaalde recepten voor koekjes. Maar is ook lekker over het vlees.
Nootmuskaat heeft een sterk aromatisch smaak, warm en scherp tegelijk. Je kunt het ook wel vergelijken met de kruidige smaak van foelie. De warme, maar sterke smaak komt het beste tot zijn recht als je het na de bereiding over je gerechten gebruikt.
Zwarte komijnzaadjes geven gerechten een bijzondere nootachtige smaak. Laat ze vanaf het begin mee sudderen of bakken zodat de typische smaak en geur vrij komt.
Overige categorieën in Kruiden & Theeën
Kruiden & Specerijen
Wij vinden dat kruiden en specerijen puur moeten zijn zonder toevoeging van andere smaakversterkers. Wat overblijft zijn pure geuren, kleuren en smaken.