Kruiden & Specerijen
Wij vinden dat kruiden en specerijen puur moeten zijn zonder toevoeging van andere smaakversterkers. Wat overblijft zijn pure geuren, kleuren en smaken.
Komijn is uitstekend te gebruiken in Mexicaanse of Indiase gerechten. Tevens toepasbaar in gerechten voor de grill of barbecue. Komijn heeft een kenmerkende aromatische geur met noot-peperachtige smaak.
Fenegriek gemalen kan worden gebruikt in salades, groenteschotels, currysaus, gebak, brood, vlees, wortelen, erwtensoep en als kaaskruiden. Een klein beetje fenegriek poeder geeft ook een bijzondere smaak aan ontbijtgranen of muesli.
Bonenkruid Gerist is licht peperig van smaak en goed te combineren met tuin-, snij- en sperziebonen. En geeft daarnaast een smaakboost aan stevige winterkost zoals zuurkool.
Venkelzaad (Foeniculum vulgare) gemalen is bruingeel van kleur, en lijkt qua smaak en geur enigszins op anijs. Venkelzaad wordt gebruikt voor het inmaken van onder andere augurken, haring, komkommer en uien. Daarnaast wordt venkel veel gebruikt in brood,
Piment of Jamaïcaanse peper is een ongelooflijke smaakbom. In het Engels noemen ze piment Allspice of alles-kruid. Piment heeft een aangenaam warm en kruidig aroma, terwijl de smaak doet denken aan een heerlijke mix van kaneel, kruidnagel, nootmuskaat en
Kruidnagel is een specerij met een zeer uitgesproken smaak. Het zijn gedroogde ongeopende bloemknoppen van de kruidnagelboom. Het steeltje blijft aan de bloemknop zitten, hier komt de naam nagel vandaan.
Met de maaltijdmixen van Beltane bereidt u snel en gemakkelijk een heerlijke en authentieke maaltijd. Zelf toevoegen voor 2 personen: 250 g zalmfilet (vers of ontdooid), 400 g gemengde groenten (bijv. courgette, tomaten, paprika, ui), 100 ml room.
Overige categorieën in Kruiden & Theeën
Kruiden & Specerijen
Wij vinden dat kruiden en specerijen puur moeten zijn zonder toevoeging van andere smaakversterkers. Wat overblijft zijn pure geuren, kleuren en smaken.