Kruiden & Theeën
Komijn is uitstekend te gebruiken in Mexicaanse of Indiase gerechten. Tevens toepasbaar in gerechten voor de grill of barbecue. Komijn heeft een kenmerkende aromatische geur met noot-peperachtige smaak.
Ontzuringskruiden thee kan een positieve bijdrage leveren aan het afvoeren van zuren in het lichaam. Het zure-base evenwicht in het lichaam is van essentieel belang voor een goede gezondheid en kan verstoord worden door verschillende factoren.
Heerlijke kipkruiden zonder zout en smaakversterkers, geven een lekkere kruidige smaak aan uw kipgerecht
Nootmuskaat heeft een sterk aromatisch smaak, warm en scherp tegelijk. Je kunt het ook wel vergelijken met de kruidige smaak van foelie. De warme, maar sterke smaak komt het beste tot zijn recht als je het na de bereiding over je gerechten gebruikt.
Duizendblad (Achillea millefolium) is een plant uit de composietenfamilie. De soortaanduiding millefolium verwijst naar het dubbel veerdelige blad, waardoor het lijkt of het uit zeer veel kleine blaadjes bestaat.
Met dit Paardenbloemkruid kunt u een licht bittere kruidendrank maken die u op elk moment van de dag kunt drinken.
Ceylon thee is rijk aan theïne wat bij gebruik het concentratievermogen bevordert.
Brandnetel is een algemeen voorkomend onkruid in heggen, langs bosranden, op vuilstortplaatsen en in verwaarloosde tuinen. De hele plant wemelt van prikkelende haren, waarvan de toppen afbreken als ze aangeraakt worden.
Vleeskruiden zonder zout of smaakversterkers, een fijne kruidenmix voor het op smaak brengen van vlees.
Met speculaaskruiden kunt u de lekkerste speculaas maken. Maar deze kruiden zijn ook te gebruiken voor in verschillende baksels.
Piment of Jamaïcaanse peper is een ongelooflijke smaakbom. In het Engels noemen ze piment Allspice of alles-kruid. Piment heeft een aangenaam warm en kruidig aroma.