Kruiden & Theeën
Fenegriek is een plant uit de vlinderbloemenfamilie. De plant wordt ook wel foenegriek genoemd. De plant wordt toegepast als keukenkruid. Fenegriek is een eenjarige plant van ongeveer een halve meter hoog die stamt uit het Middellandse Zeegebied maar al e
Citroenmelisse ofwel melisseblad is een harmoniserende thee met een lichte citrus-achtige frisheid en een iets bitter karakter.
Shoarmakruiden is een heerlijke kruidenmix voor shoarma. Het geeft een lekkere authentieke smaak aan shoarma, kebab en pita.
Rommelkruid bruin is een mengsel van een aantal kruiden. Het wordt onder andere gebruikt bij de bereiding van balkenbrij en Rotterdamse kruidbroodjes, maar ook in bepaalde recepten voor koekjes. Maar is ook lekker over het vlees.
Nasikruiden zonder zout en smaakversterkers, geeft ieder rijstgerecht smaak.
Heerlijke kipkruiden zonder zout en smaakversterkers, geven een lekkere kruidige smaak aan uw kipgerecht
Gehaktkruiden zonder zout en smaakversterkers, deze kruidenmix is voor het maken van het lekkerste gehakt.
Deze chili stukjes/vlokken (pul biber) zijn fijngesneden chilipepers met het zaad nog aanwezig. Het zijn hete chili vlokken die je eenvoudig kan gebruiken in je gerechten. Ze geven een natuurlijke pit aan je gerecht én zorgen voor een mooie afwerking.
Peper wordt de 'koning van de specerijen' genoemd, omdat het van alle kruiden het meest wordt gebruikt in het westen. De peper 4 seizoenen is heerlijk om toe te passen aan vlees- en visgerechten, marinades, sauzen en garnering.
Nootmuskaat heeft een sterk aromatisch smaak, warm en scherp tegelijk. Je kunt het ook wel vergelijken met de kruidige smaak van foelie. De warme, maar sterke smaak komt het beste tot zijn recht als je het na de bereiding over je gerechten gebruikt.
Net als zwarte en groene thee, komt witte thee van Camellia sinensis. Voor het maken van witte thee worden alleen de knoppen van de Camellia sinensis geplukt. Door zijn subtiele smaak is witte thee heel geschikt voor de beginnende theedrinker. De smaak is
Het is het bovenste blad van de rijpe theeloot die zacht, licht en geurig is. Het blad is heel voorzichtig zonder beschadigingen geplukt, gedroogd en gefermenteerd. Het blad is heel gebleven en heeft daardoor al haar heerlijke geur behouden.
Duizendblad (Achillea millefolium) is een plant uit de composietenfamilie. De soortaanduiding millefolium verwijst naar het dubbel veerdelige blad, waardoor het lijkt of het uit zeer veel kleine blaadjes bestaat.