Magnesium
Magnesium is een belangrijk mineraal voor de spieren en de botten. Dit mineraal speelt een rol bij het behoud van sterke en soepele spieren en draagt op deze manier bij aan een normale spierwerking. Daarnaast is magnesium belangrijk voor de botaanmaak Ook helpt magnesium bij het vrijmaken van energie uit de voeding en ondersteunt op deze manier het energieniveau. Verder ondersteunt magnesium het leervermogen; het is goed voor het geheugen en de concentratie. Ten slotte draagt magnesium bij aan een goede gemoedstoestand en kan het helpen bij geestelijke inspanning.
Magnesium in voeding
Goede bronnen van magnesium zijn volkorengranen, (groene) bladgroenten, noten, zaden, peulvruchten, pure chocola, chlorella en spirulina. Drinkwater draagt ook bij aan de magnesiuminname. Ondanks dat veel (onbewerkte) voedingsmiddelen magnesium bevatten, hebben veranderingen in voedselproductie en eetgewoonten ertoe geleid dat veel mensen minder magnesium met de voeding binnen krijgen dan wenselijk is.
Verschillende soorten magnesium
Organische magnesiumverbindingen zoals aminozuurchelaten (magnesiumbisglycinaat), gluconaten en citraten worden beter opgenomen dan anorganische magnesiumverbindingen (oxides, carbonaten). Organisch gebonden magnesiumbisglycinaat wordt onveranderd door het darmslijmvlies opgenomen; dan pas wordt het magnesium afgesplitst. Hierdoor vindt opname sneller plaats en wordt deze niet belemmerd door een gebrek aan maagzuur of de aanwezigheid van andere mineralen zoals calcium.
Calcium Magnesium Citraat & AC bevat aminozuur gebonden calcium en magnesium in de verhouding 3:2. Door de tabletvorm k...
Calcium Magnesium Citraat...
Een Drinkbare formule!
Deze formule is ideaal voor ouderen, tieners en verder iedereen die moeite heeft met het slikken...
Een Drinkbare formule!
D...
Magnesium ondersteunt de werking van de spieren en het zenuwstelsel. Ook levert het een bijdrage aan de elektrolytenbala...
Magnesium ondersteunt de ...
Magnesium ondersteunt de werking van de spieren en het zenuwstelsel. Ook levert het een bijdrage aan de elektrolytenbala...
Magnesium ondersteunt de ...
Combinatie van magnesium, calcium, zink en vitamine D3. Magnesium en calcium in de verhouding 2:1, dus tweemaal zoveel m...
Combinatie van magnesium,...
Mineralencombinatie aangevuld met vitamine D3 en vitamine K2 als menachinon-4. Voor het behoud van sterke botten en een ...
Mineralencombinatie aange...
Calcium en magnesium zijn nodig voor de instandhouding van botten en tanden. Calcium draagt bovendien bij aan de normale...
Calcium en magnesium zijn...
Magnesium wordt gezien als een essentieel nutriënt, wat betekent dat we het moeten krijgen via onze voeding. Elke table...
Magnesium wordt gezien al...
Overige categorieën in Vitamines & Supplementen
Magnesium
Magnesium is een belangrijk mineraal voor de spieren en de botten. Dit mineraal speelt een rol bij het behoud van sterke en soepele spieren en draagt op deze manier bij aan een normale spierwerking. Daarnaast is magnesium belangrijk voor de botaanmaak Ook helpt magnesium bij het vrijmaken van energie uit de voeding en ondersteunt op deze manier het energieniveau. Verder ondersteunt magnesium het leervermogen; het is goed voor het geheugen en de concentratie. Ten slotte draagt magnesium bij aan een goede gemoedstoestand en kan het helpen bij geestelijke inspanning.
Magnesium in voeding
Goede bronnen van magnesium zijn volkorengranen, (groene) bladgroenten, noten, zaden, peulvruchten, pure chocola, chlorella en spirulina. Drinkwater draagt ook bij aan de magnesiuminname. Ondanks dat veel (onbewerkte) voedingsmiddelen magnesium bevatten, hebben veranderingen in voedselproductie en eetgewoonten ertoe geleid dat veel mensen minder magnesium met de voeding binnen krijgen dan wenselijk is.
Verschillende soorten magnesium
Organische magnesiumverbindingen zoals aminozuurchelaten (magnesiumbisglycinaat), gluconaten en citraten worden beter opgenomen dan anorganische magnesiumverbindingen (oxides, carbonaten). Organisch gebonden magnesiumbisglycinaat wordt onveranderd door het darmslijmvlies opgenomen; dan pas wordt het magnesium afgesplitst. Hierdoor vindt opname sneller plaats en wordt deze niet belemmerd door een gebrek aan maagzuur of de aanwezigheid van andere mineralen zoals calcium.