Kruiden & Theeën
Groene Sencha Thee is een Japanse groene thee. Sencha thee is een lekkere verfrissende thee, die licht bitter smaakt.
Earl Grey is een populaire smaakjesthee. De volle, krachtige smaak van zwarte thee combineert prima met de frisse citrus smaak van bergamot.
Ceylon thee is rijk aan theïne wat bij gebruik het concentratievermogen bevordert.
Viskruiden zonder zout is ideaal voor gegrilde, gebakken of gepocheerde vis. Het korstje met deze kruiden rond de gebakken vis geeft een authentieke smaak.
Nootmuskaat heeft een sterk aromatisch smaak, warm en scherp tegelijk. Je kunt het ook wel vergelijken met de kruidige smaak van foelie. De warme, maar sterke smaak komt het beste tot zijn recht als je het na de bereiding over je gerechten gebruikt.
Zwarte komijnzaadjes geven gerechten een bijzondere nootachtige smaak. Laat ze vanaf het begin mee sudderen of bakken zodat de typische smaak en geur vrij komt.
Macaroni/Spaghetti kruiden zonder zout of smaakversterkers. Alleen met 100% natuurlijke ingrediënten. Geeft ieder pastagerecht smaak.
Komijn is uitstekend te gebruiken in Mexicaanse of Indiase gerechten. Tevens toepasbaar in gerechten voor de grill of barbecue. Komijn heeft een kenmerkende aromatische geur met noot-peperachtige smaak.
De smaak van kerrie komt het beste tot zijn recht als het kruidenmengsel eerst heet gebakken wordt met bijvoorbeeld fijn-gesneden ui, en daarna pas aan de groente of het het vlees wordt toegevoegd.
Fenegriek gemalen kan worden gebruikt in salades, groenteschotels, currysaus, gebak, brood, vlees, wortelen, erwtensoep en als kaaskruiden. Een klein beetje fenegriek poeder geeft ook een bijzondere smaak aan ontbijtgranen of muesli.