Kruiden & Specerijen
Komijn is uitstekend te gebruiken in Mexicaanse of Indiase gerechten. Tevens toepasbaar in gerechten voor de grill of barbecue. Komijn heeft een kenmerkende aromatische geur met noot-peperachtige smaak.
Komijn is uitstekend te gebruiken in Mexicaanse of Indiase gerechten. Tevens toepasbaar in gerechten voor de grill of barbecue. Komijn heeft een kenmerkende aromatische geur met noot-peperachtige smaak.
Zwarte komijnzaadjes geven gerechten een bijzondere nootachtige smaak. Laat ze vanaf het begin mee sudderen of bakken zodat de typische smaak en geur vrij komt.
Korianderblad is onmisbaar in de keuken. Dit kruid kan worden gebruikt in zowel zoete als in pittige gerechten. Het heeft een intense smaak.
Korianderpoeder past zowel in zoete als in pittige gerechten. Korianderpoeder heeft een warme, kruidige en nootachtige smaak.
Korianderzaad past zowel in zoete als in pittige gerechten. Korianderzaad heeft een warme, kruidige en nootachtige smaak.
Kruidnagel is een specerij met een zeer uitgesproken smaak. Het zijn gedroogde ongeopende bloemknoppen van de kruidnagelboom. Het steeltje blijft aan de bloemknop zitten, hier komt de naam nagel vandaan.
Kruidnagel is een specerij met een zeer uitgesproken smaak. Het zijn gedroogde ongeopende bloemknoppen van de kruidnagelboom. Het steeltje blijft aan de bloemknop zitten, hier komt de naam nagel vandaan. In totaal is de kruidnagel ongeveer 1 centimeter la
Nootmuskaat heeft een sterk aromatisch smaak, warm en scherp tegelijk. Je kunt het ook wel vergelijken met de kruidige smaak van foelie. De warme, maar sterke smaak komt het beste tot zijn recht als je het na de bereiding over je gerechten gebruikt.
Nootmuskaat heeft een sterk aromatisch smaak, warm en scherp tegelijk. Je kunt het ook wel vergelijken met de kruidige smaak van foelie. De warme, maar sterke smaak komt het beste tot zijn recht als je het na de bereiding over je gerechten gebruikt.
Gerookte paprika kan worden gebruikt in barbecue gerechten, grillgerechten, marinades stoofgerechten en sauzen. De paprika werkt goed in combinatie met piment, kardemom, komijn, gember, knoflook, oregano en peper.