Vetzuren
Vetten zijn opgebouwd uit verschillende soorten vetzuren: verzadigde- en onverzadigde vetzuren. Deze verschillende soorten hebben elk een specifieke invloed op de gezondheid. Hoe een vet is samengesteld (met andere woorden: uit welke vetzuren het bestaat) bepaalt dus uiteindelijk of een vet 'goed' of 'slecht' is.
Verzadigde vetzuren komen vooral voor in dierlijke producten (behalve vis): vette vleessoorten, volle zuivelproducten zoals boter en kaas. Ze laten het bloedcholesterolgehalte stijgen. Daarom moet je van deze vetzuren maar kleine hoeveelheden binnen krijgen.
Plantaardige oliën zijn rijk aan onverzadigde vetzuren en zijn vrij van cholesterol. Vette vis is bijvoorbeeld een rijke bron van onverzadigde vetzuren. Onverzadigde vetzuren hebben een positieve invloed op de gezondheid. Omega 6- en Omega 3–vetzuren zijn essentiële onverzadigde vetzuren die ons lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Deze vetzuren kunnen alleen niet of onvoldoende door het lichaam zelf worden aangemaakt en moeten via de voeding opgenomen worden.
EPA en DHA zijn goed voor de normale werking van het hart, bij een dagelijkse inname van 250mg EPA en DHA. DHA is goed voor het behoud van een gezonde hersenfunctie en een goed gezichtsvermogen.
Vitamine D is noodzakelijk voor een normale groei van het beendergestel bij kinderen en voor het behoud van een normaal beendergestel bij volwassenen.
Visolie met hoge dosering (1000 mg) omega 3-vetzuren in 1 softgel. Rispt niet op door Enteric technologie (geen vissmaak). Gemakkelijk te slikken softgel.
Equazen baby is een bijzonder voedingssupplement met een combinatie van omega 3- (DHA en EPA) en omega 6-vetzuren (GLA). Deze vetzuren zijn als ondersteuning van belang tijdens de eerste levensjaren.
Vitamin Poeder bevat naast een brede samenstelling vitaminen per dagdosering ruim 25% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid calcium (200 mg) en magnesium (100 mg). Vitamin Poeder is variabel te doseren en is daardoor al geschikt vanaf 1 jaar.
De teunisbloem (Oenothera biennis) staat bekend om haar mooie gele bloemen en komt van oorsprong uit Noord- en Zuid-Amerika. Teunisbloemolie is van nature een bron van gammalinoleenzuur (GLA).
Bron van omega-3 vetzuren uit Antarctische krill. Rijk aan astaxanthine.
EPA en DHA dragen bij een dagelijkse inname van 250mg EPA/DHA bij tot een normale hartfunctie. Choline draagt bij tot de instandhouding van een normale leverfunctie en tot een normaal homocysteine en vetmetabolisme
Deze unieke jellies zijn op zo’n manier ontwikkeld dat er een hoge dosering visolie in verwerkt kan worden, zonder dat dit voor een overheersende vissmaak zorgt. Met naast Omega-3 ook vitamine C, D, en jodium.
EPA en DHA zijn goed voor de normale werking van het hart, bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA. DHA is goed voor het behoud van een gezonde hersenfunctie en een goed gezichtsvermogen, bij een dagelijkse inname van 250 mg
DHA draagt bij tot de normale ontwikkeling van de ogen en hersenen bij de foetus en bij de zuigeling die borstvoeding krijgt, bij een dagelijkse inname van 200 mg door de moeder, naast de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 250 mg EPA en DHA.
Jouw dagelijkse visoliesupplement als basisaanvulling. Omega 3-375 bevat 375 mg gezuiverd visolieconcentraat (EPA en DHA). Basisaanvulling visolie (375 mg) Hoge dosering visolie, met betere prijs Mini softgel, dus prettig innemen.
Lamberts Vegan DHA (250mg DHA) - Vetzurenpreparaat - DHA draagt bij aan het behoud van een normale hersenfunctie en normaal gezichtsvermogen. Het gunstige effect wordt verkregen met een dagelijkse inname van 250mg DHA.
Teunisbloemolie is van nature een bron van gammalinoleenzuur (GLA). Dit is een meervoudig onverzadigd omega 6-vetzuur dat nauwelijks in de voeding voorkomt. Het lichaam kan GLA in principe zelf aanmaken uit (cis) linolzuur.
Overige categorieën in Vitamines & Supplementen
Vetzuren
Vetten zijn opgebouwd uit verschillende soorten vetzuren: verzadigde- en onverzadigde vetzuren. Deze verschillende soorten hebben elk een specifieke invloed op de gezondheid. Hoe een vet is samengesteld (met andere woorden: uit welke vetzuren het bestaat) bepaalt dus uiteindelijk of een vet 'goed' of 'slecht' is.
Verzadigde vetzuren komen vooral voor in dierlijke producten (behalve vis): vette vleessoorten, volle zuivelproducten zoals boter en kaas. Ze laten het bloedcholesterolgehalte stijgen. Daarom moet je van deze vetzuren maar kleine hoeveelheden binnen krijgen.
Plantaardige oliën zijn rijk aan onverzadigde vetzuren en zijn vrij van cholesterol. Vette vis is bijvoorbeeld een rijke bron van onverzadigde vetzuren. Onverzadigde vetzuren hebben een positieve invloed op de gezondheid. Omega 6- en Omega 3–vetzuren zijn essentiële onverzadigde vetzuren die ons lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Deze vetzuren kunnen alleen niet of onvoldoende door het lichaam zelf worden aangemaakt en moeten via de voeding opgenomen worden.
