Natuurvoeding
Speltbloem is een veelzijdig en smaakvol basis ingrediënt voor brood, koekjes en taarten. Spelt behoort tot de oudste graansoorten ter wereld. Na de opkomst van tarwe in de achtiende eeuw, is spelt lange tijd in onbruik geweest.
Linzen zijn zaden en vallen onder peulvruchten. Rode split linzen zijn rijk aan vezels. Rode linzen zijn sneller gaar dan andere soorten. Dit komt omdat het eigenlijk geschilde, bruine- of paarse linzen zijn. Net zoals spliterwten hoeven ze daarom ook
Met hun volle, nootachtige smaak geven pijnboompitten je gerecht net dat beetje extra pit. Ze zijn een bron van vezels, bevatten plantaardige eiwitten en goede, onverzadigde vetten.
Deze moerbeibessen zijn kleine gedroogde besjes met een soort rozijnen smaak, alleen zijn ze wat zoeter en hebben een honing smaak. De besjes zien er knapperig uit maar zijn heerlijk zacht.
Kokos chips wordt gemaakt van verse kokosnoten. Het kokosvlees wordt in de zon gedroogd en vervolgens geschaafd tot ‘chips’. Heerlijk uit de hand, door een notenmix, door de yoghurt of door koek of krentenbrood beslag.
Couscous wordt gemaakt van de beste kwaliteit Italiaanse durum (harde) tarwe. Veelzijdige basis voor salades & tajine.
Boekweitgrutten zijn gepelde, gebroken boekweitzaden. Natuurlijke boekweit is gezond en voedzaam en vormt een bron van vezels. Gebruik boekweitgrutten voor het klassieke dessert gruttenbrij.
Stuifmeel is het fijne poeder dat het mannelijke deel van een bloem maakt en uitscheidt. Bijen verzamelen dit stuifmeel en voegen er honing of nectar aan toe waardoor er korrels ontstaan.
Amandelschaafsel is zeer geschikt om mee te bakken. Gebruik het als decoratie voor uw appeltaart, slagroomtaart, ijs of dessert. Amandelschaafsel smaakt ook erg goed in combinatie met hartige gerechten en salades.
Amandelmeel is lichtverteerbaar, koolhydraatarm en past prima binnen een koolhydraatarme levenstijl/dieet. Amandelen zijn ook een goede bron van goede vetten en hoogwaardige proteinen.
Dit is een hele bijzondere spaghetti! Namelijk voor 100% gemaakt van rode linzen. En dat maakt hem niet alleen bijzonder lekker, maar ook volledig glutenvrij!
Soba is het Japanse woord voor boekweit. Dit is dan ook het ingrediënt dat deze noedels zo bijzonder maakt: ze bestaan er voor 100% uit! Soba-noedels zijn een populair en veelzijdig product.
Deze heerlijke, glutenvrije noodles zijn gemaakt van biologische bruine rijst en water. Verder niets.
Gek op amandelen? Dan zul je dol zijn op de subtiele geroosterde smaak van de nieuwe ongezoete amandeldrink, gemaakt van Europese amandelen.
Deze pizzabodems zijn gemaakt van volkoren speltmeel. De pizzabodems worden in Italië gebakken volgens plaatselijke recept in de provincie Piemonte.
Tartex natural is een hartige vegan paté, die lekker is op de boterham of op een toastje bij de borrel. Vegetarisch variëren was nog nooit zo eenvoudig!
Deze peulvruchten pasta wordt gemaakt van alleen rode linzen. Verder niets! Het is dus glutenvrij, heeft een fijne romige smaak en is rijk aan vezels en eiwitten.
Deze gierstvlokken van De Halm zijn ideaal om te verwerken in salades, koekjes of om pap van te maken.
Deze boekweitvlokken van De Halm bestaan voor 100% uit boekweit. Deze plant komt uit de familie van de duizendknopigen, net als rabarber en zuring en is dus geen graan.
Deze natuurtroebele appelazijn is een fijne smaakmaker voor allerlei gerechten en sauzen. Mocht je je het verschil afvragen tussen appelazijn en appelciderazijn, die is er niet!