Natuurvoeding
De ene noot is de andere niet. En dus is de ene notenpasta de andere niet. Wist je dat pindakaas alleen maar uit geroosterde pinda's hoeft te bestaan?
De ene noot is de andere niet. En dus is de ene notenpasta de andere niet. Wist je dat pindakaas alleen maar uit geroosterde pinda's en eventueel een beetje zeezout hoeft te bestaan?
Eet je graag iets hartigs op brood, maar wil je eens iets anders dan pindakaas? Deze geroosterde hazelnootpasta met rozijnen smeert en smaakt heerlijk. Je kunt ermee dippen, smeren of als basis gebruiken voor je sausje of dressing.
Pure 100% cashewpasta gemaakt van geroosterde cashewnoten, zonder zout. Heeft veel voedingsstoffen behouden en is rijk aan plantaardige oliën. En je leest het goed, zonder extra toevoegingen, alleen maar cashews!
100% esdoornsiroop klasse C. Deze esdoornsiroop is een dunne zoete stroop. Het suikerhoudende sap dat in het voorjaar door de houtvaten naar boven stroomt wordt afgetapt en geconcentreerd. Klasse C is donker van kleur en gunstiger geprijsd dan klasse A.
Crombach Appelstroop is gemaakt van uitsluitend hoogstamfruit. Betreft oude fruitsoorten die speciaal geschikt zijn voor de stroopbereiding. Deze rassen geven de stroop een eigen smaak.
Een heerlijke stroopwafel, gemaakt van tarwebloem, tarwestroop en maismoutstroop. Koekjes van Billy's farm zijn biologisch, veganistisch en gemaakt met graan- en fruitsiropen in plaats van geraffineerde suiker.
De haverkoeken moerbei hennep van Billy's Farm zijn vegan en gezoet met koksbloesemsiroop. Lekker in combinatie met koffie of thee.
Chocolade chips (gezoet met kokosbloesemsiroop) en fijne macadamia noten maken van deze haverkoek met maar liefst 55% haver (meel en vlokken) een ware belevenis.
Je kan cranberry door yoghurt eten, bij noten, in muesli, je kan er een veenbessensaus van maken of ze lekker zo opeten.
Speltmuesli is een ontbijtproduct bestaande uit speltvlokken, rozijnen, amandelen, cashewnoten, zonnebloempitten en gedroogd fruit. Er is geen suiker toegevoegd aan de Speltmuesli, het bevat enkel de van nature aanwezige suikers.
Speltbloem is een veelzijdig en smaakvol basis ingrediënt voor brood, koekjes en taarten. Spelt behoort tot de oudste graansoorten ter wereld. Na de opkomst van tarwe in de achtiende eeuw, is spelt lange tijd in onbruik geweest.
Heerlijke zachte pruimen zonder pit. Lekker door bijvoorbeeld (plantaardige) yoghurt/drink, door een salade, door cake/taart en bij wildgerechten.
Deze ongebrande pecannoten zijn een lekkere snack. Ook lekker in een salade of door de muesli.
Deze moerbeibessen zijn kleine gedroogde besjes met een soort rozijnen smaak, alleen zijn ze wat zoeter en hebben een honing smaak. De besjes zien er knapperig uit maar zijn heerlijk zacht.
Lijnzaad is het zaadje van de vlasplant. Het heeft een nootachtige, enigszins bittere smaak. Lekker als ingrediënt in brood, muesli, koekjes en soepen. Eventueel roosteren in een droge koekenpan.
Deze bruine hazelnoten zijn puur natuur. Ze zijn ongeroosterd en ongezouten, en zijn zeer geschikt voor vrijwel ieder dieet.
Groene linzen zijn groter dan rode linzen en hebben een rijke erwtensmaak. Van alle linzen behouden groene linzen het best hun vorm en zitten boordevol vezels en plantaardige eiwitten.