Spaghetti volkoren

Deze volkoren spaghetti wordt gemaakt van de beste Siciliaanse durumtarwe door de familie Barbagallo, waar inmiddels de vierde generatie aan het roer staat. Perfect voor klassieke Italiaanse gerechten zoals Pasta Aglio e Olio. Durumtarwe wordt in 28 stappen gemalen tot semolina. De semolina wordt binnen 24 uur verwerkt tot pastadeeg, wat vervolgens in bronzen mallen wordt geperst voor een ambachtelijke textuur. Tot slot wordt de spaghetti op lage temperatuur gedroogd voor een optimale smaak en nutriënten. Échte ambachtelijke Italiaanse pasta dus!
Ingredienten
Volkoren griesmeel van harde TARWE*, water
*van biologische afkomst
Gemiddelde voedingswaarde per 100 gram | |
Energie / kJ | 1438 kJ |
Energie / kCal | 364 kcal |
Vet | 2,4 gram |
waarvan verzadigde vetzuren | 0,5 gram |
Koolhydraten | 70 gram |
waarvan suikers | 3,1 gram |
Vezels | 8 gram |
Eiwitten | 12 gram |
Zout | 0 gram |
Gebruik
Voeg spaghetti toe aan kokend water (eventueel met zout)
Kooktijd 7 minuten.