Vitamines & Supplementen
Vitaminen
Vitaminen worden meestal in twee groepen verdeeld: in vet oplosbare en in water oplosbare vitaminen.
Er zijn dertien vitaminen: A, C, D, E, K en acht vitaminen B.
Mineralen
Mineralen zijn net als vitamines onmisbaar voor de gezondheid, groei en ontwikkeling. Mineralen komen in de natuur voor in gesteenten en komen via planten en dieren in kleine hoeveelheden in onze voeding terecht. Soms kan ons lichaam wel wat extra mineralen gebruiken, dan kan aanvulling met een voedingssupplement nuttig zijn. Dat geldt bijvoorbeeld bij zwangerschap, borstvoeding, uitzonderlijke sport- of leerprestaties, (langdurig) medicijngebruik, gewichtsverlies en voor vegetariërs en veganisten.
Fytotherapie
Kruidengeneeskunde ofwel "Fytotherapie" is simpel gezegd, genezen via planten door middel van verschillende toepassingen. In de volksmond wordt Fytotherapie "kruidengeneeskunde" genoemd.
Vetzuren
Vetten zijn opgebouwd uit verschillende soorten vetzuren: verzadigde- en onverzadigde vetzuren. Deze verschillende soorten hebben elk een specifieke invloed op de gezondheid. Hoe een vet is samengesteld (met andere woorden: uit welke vetzuren het bestaat) bepaalt dus uiteindelijk of een vet 'goed' of 'slecht' is.
Verzadigde vetzuren komen vooral voor in dierlijke producten (behalve vis): vette vleessoorten, volle zuivelproducten zoals boter en kaas. Ze laten het bloedcholesterolgehalte stijgen. Daarom moet je van deze vetzuren maar kleine hoeveelheden binnen krijgen.
Plantaardige oliën zijn rijk aan onverzadigde vetzuren en zijn vrij van cholesterol. Vette vis is bijvoorbeeld een rijke bron van onverzadigde vetzuren. Onverzadigde vetzuren hebben een positieve invloed op de gezondheid. Omega 6- en Omega 3–vetzuren zijn essentiële onverzadigde vetzuren die ons lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Deze vetzuren kunnen alleen niet of onvoldoende door het lichaam zelf worden aangemaakt en moeten via de voeding opgenomen worden.
Bevat vitamine B2 in de biologisch actieve vorm. Helpt bij het gezond houden van de huid, goed voor het zenuwstelsel en het gezichtsvermogen en helpt vermoeidheid te verminderen. Draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade.
Organisch gebonden magnesium ter ondersteuning van de normale spierwerking. Gebonden aan de lichaamseigen stof taurine.
EPA en DHA dragen bij een dagelijkse inname van 250mg EPA/DHA bij tot een normale hartfunctie. Choline draagt bij tot de instandhouding van een normale leverfunctie en tot een normaal homocysteine en vetmetabolisme
Silicium is het op één na meest voorkomende element in de aardkorst. De naam ‘silicium’ is afgeleid van het Latijnse ‘silex’, dat vuursteen of kiezelsteen betekent.
Theanine wordt ook wel γ-glutamylethylamide of 5-N-ethylglutamine genoemd en lijkt op glutamine, maar heeft unieke eigenschappen. Het komt in de natuur vrijwel uitsluitend voor in de theeplant (Camellia sinensis) en is mede bepalend voor de smaak van thee
De guarplant wordt in meerdere delen van India gekweekt, zelfs op plaatsen waar grote droogte heerst. De bonen en bladeren van deze plant maken deel uit van het Indiase voedingspatroon. Guarbonen zijn een rijke bron van oplosbare prebiotische vezels.
EPA en DHA zijn goed voor de normale werking van het hart, bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA, DHA is goed voor het behoud van een gezonde hersenfunctie en een goed gezichtsvermogen, bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA
Draagt bij tot een normale spijsvertering*. Psyllium bestaat uit de zogenaamde zaadhuiden van de zaden van planten en bestaat voor meer dan 80% uit niet-verteerbare vezels.
Vitamine D draagt bij tot de instandhouding van normale botten, tanden en normale werking van de spieren. Vitamine D draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem en speelt een rol in het celdelingsproces.
Wei Proteïne isolaat is een veel gebruikt eiwit supplement. Het heeft een zeer hoog eiwitgehalte en bevat alle essentiële aminozuren en is daardoor zeer geschikt voor sporters en mensen met een actieve levensstijl.
Kiezelzuur (silicea) is aanwezig in vrijwel alle weefsels. Het is vooral geconcentreerd aanwezig in haren, nagels en huid. Kiezelzuur is op natuurlijke wijze verkregen uit bamboe.
Helpt om geestelijk en lichamelijk in balans te blijven in periodes van stress*, Natuurlijke rustgever bij spanning en inspanning*, Helpt om lichaam en geest te ontspannen*.
Lactoferrine is een lichaamseigen eiwit dat ijzer aan zich bindt en transporteert door het lichaam. Lactoferrine komt van nature onder andere voor in moedermelk en wordt gewonnen uit koemelk.
Proviform L-Arginine 500 mg, met 100% natuurlijke hulpstoffen en geschikt voor vegetariërs en veganisten.
Vitabron chlorella bevat gefermenteerde chlorella 250 mg uit Nederlandse kweek. Chlorella zit vol eiwitten samen met chlorofyl, vezels, vitamines en mineralen.
Als basis voor Vitals Rode Gist Rijst met 2,5 mg monacoline K wordt biologisch geteelde rijst gebruikt, die niet behandeld is met pesticiden en die vrij is van gentechniek.
Hoge doseringen biologisch beschikbare vitamine B12 vormen in combinatie met Quatrefolic® en pyridoxaal-5-fosfaat.
Overige categorieën in Vitamines & Supplementen
Vitamines & Supplementen
Vitaminen
Vitaminen worden meestal in twee groepen verdeeld: in vet oplosbare en in water oplosbare vitaminen.
Er zijn dertien vitaminen: A, C, D, E, K en acht vitaminen B.
Mineralen
Mineralen zijn net als vitamines onmisbaar voor de gezondheid, groei en ontwikkeling. Mineralen komen in de natuur voor in gesteenten en komen via planten en dieren in kleine hoeveelheden in onze voeding terecht. Soms kan ons lichaam wel wat extra mineralen gebruiken, dan kan aanvulling met een voedingssupplement nuttig zijn. Dat geldt bijvoorbeeld bij zwangerschap, borstvoeding, uitzonderlijke sport- of leerprestaties, (langdurig) medicijngebruik, gewichtsverlies en voor vegetariërs en veganisten.
Fytotherapie
Kruidengeneeskunde ofwel "Fytotherapie" is simpel gezegd, genezen via planten door middel van verschillende toepassingen. In de volksmond wordt Fytotherapie "kruidengeneeskunde" genoemd.
Vetzuren
Vetten zijn opgebouwd uit verschillende soorten vetzuren: verzadigde- en onverzadigde vetzuren. Deze verschillende soorten hebben elk een specifieke invloed op de gezondheid. Hoe een vet is samengesteld (met andere woorden: uit welke vetzuren het bestaat) bepaalt dus uiteindelijk of een vet 'goed' of 'slecht' is.
Verzadigde vetzuren komen vooral voor in dierlijke producten (behalve vis): vette vleessoorten, volle zuivelproducten zoals boter en kaas. Ze laten het bloedcholesterolgehalte stijgen. Daarom moet je van deze vetzuren maar kleine hoeveelheden binnen krijgen.
Plantaardige oliën zijn rijk aan onverzadigde vetzuren en zijn vrij van cholesterol. Vette vis is bijvoorbeeld een rijke bron van onverzadigde vetzuren. Onverzadigde vetzuren hebben een positieve invloed op de gezondheid. Omega 6- en Omega 3–vetzuren zijn essentiële onverzadigde vetzuren die ons lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Deze vetzuren kunnen alleen niet of onvoldoende door het lichaam zelf worden aangemaakt en moeten via de voeding opgenomen worden.