Vitamines & Supplementen
Vitaminen
Vitaminen worden meestal in twee groepen verdeeld: in vet oplosbare en in water oplosbare vitaminen.
Er zijn dertien vitaminen: A, C, D, E, K en acht vitaminen B.
Mineralen
Mineralen zijn net als vitamines onmisbaar voor de gezondheid, groei en ontwikkeling. Mineralen komen in de natuur voor in gesteenten en komen via planten en dieren in kleine hoeveelheden in onze voeding terecht. Soms kan ons lichaam wel wat extra mineralen gebruiken, dan kan aanvulling met een voedingssupplement nuttig zijn. Dat geldt bijvoorbeeld bij zwangerschap, borstvoeding, uitzonderlijke sport- of leerprestaties, (langdurig) medicijngebruik, gewichtsverlies en voor vegetariërs en veganisten.
Fytotherapie
Kruidengeneeskunde ofwel "Fytotherapie" is simpel gezegd, genezen via planten door middel van verschillende toepassingen. In de volksmond wordt Fytotherapie "kruidengeneeskunde" genoemd.
Vetzuren
Vetten zijn opgebouwd uit verschillende soorten vetzuren: verzadigde- en onverzadigde vetzuren. Deze verschillende soorten hebben elk een specifieke invloed op de gezondheid. Hoe een vet is samengesteld (met andere woorden: uit welke vetzuren het bestaat) bepaalt dus uiteindelijk of een vet 'goed' of 'slecht' is.
Verzadigde vetzuren komen vooral voor in dierlijke producten (behalve vis): vette vleessoorten, volle zuivelproducten zoals boter en kaas. Ze laten het bloedcholesterolgehalte stijgen. Daarom moet je van deze vetzuren maar kleine hoeveelheden binnen krijgen.
Plantaardige oliën zijn rijk aan onverzadigde vetzuren en zijn vrij van cholesterol. Vette vis is bijvoorbeeld een rijke bron van onverzadigde vetzuren. Onverzadigde vetzuren hebben een positieve invloed op de gezondheid. Omega 6- en Omega 3–vetzuren zijn essentiële onverzadigde vetzuren die ons lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Deze vetzuren kunnen alleen niet of onvoldoende door het lichaam zelf worden aangemaakt en moeten via de voeding opgenomen worden.
Gerelateerde categorieën
Vitabron Alfa-liponzuur 300 mg is een voedingssupplement. De vegetarische capsules bevatten 300 mg alfa-liponzuur en zijn geschikt voor een dagelijks supplement.
Ontdek de kracht van natuurlijke ondersteuning met A.Vogel Vitamine D3 10µg. Vitamine D is essentieel voor het behoud van sterke botten en tanden en speelt een belangrijke rol in de werking van je spieren.
N-Acetyl Cysteïne (NAC) is een afgeleide vorm van het aminozuur L-Cysteine. Dit is een van de weinige aminozuren welke zwavel bevat.
Vitamine D3 in druppelvorm is ideaal omdat het de mogelijkheid biedt om verschillende doseringen te kunnen adviseren. Hierdoor is dit product geschikt voor het hele gezin, die moeite hebben met het slikken van capsules.
True Superfood biedt een brede aanvulling van nutriënten uit biologische, plantaardige supervoeding. Het bevat diverse soorten groenten, fruit, paddenstoelen, kiemen, greens en enzymen. Een mooie aanvulling op het dagelijks dieet. True Superfood is de ide
Overige categorieën in Vitamines & Supplementen
Vitamines & Supplementen
Vitaminen
Vitaminen worden meestal in twee groepen verdeeld: in vet oplosbare en in water oplosbare vitaminen.
Er zijn dertien vitaminen: A, C, D, E, K en acht vitaminen B.
Mineralen
Mineralen zijn net als vitamines onmisbaar voor de gezondheid, groei en ontwikkeling. Mineralen komen in de natuur voor in gesteenten en komen via planten en dieren in kleine hoeveelheden in onze voeding terecht. Soms kan ons lichaam wel wat extra mineralen gebruiken, dan kan aanvulling met een voedingssupplement nuttig zijn. Dat geldt bijvoorbeeld bij zwangerschap, borstvoeding, uitzonderlijke sport- of leerprestaties, (langdurig) medicijngebruik, gewichtsverlies en voor vegetariërs en veganisten.
Fytotherapie
Kruidengeneeskunde ofwel "Fytotherapie" is simpel gezegd, genezen via planten door middel van verschillende toepassingen. In de volksmond wordt Fytotherapie "kruidengeneeskunde" genoemd.
Vetzuren
Vetten zijn opgebouwd uit verschillende soorten vetzuren: verzadigde- en onverzadigde vetzuren. Deze verschillende soorten hebben elk een specifieke invloed op de gezondheid. Hoe een vet is samengesteld (met andere woorden: uit welke vetzuren het bestaat) bepaalt dus uiteindelijk of een vet 'goed' of 'slecht' is.
Verzadigde vetzuren komen vooral voor in dierlijke producten (behalve vis): vette vleessoorten, volle zuivelproducten zoals boter en kaas. Ze laten het bloedcholesterolgehalte stijgen. Daarom moet je van deze vetzuren maar kleine hoeveelheden binnen krijgen.
Plantaardige oliën zijn rijk aan onverzadigde vetzuren en zijn vrij van cholesterol. Vette vis is bijvoorbeeld een rijke bron van onverzadigde vetzuren. Onverzadigde vetzuren hebben een positieve invloed op de gezondheid. Omega 6- en Omega 3–vetzuren zijn essentiële onverzadigde vetzuren die ons lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Deze vetzuren kunnen alleen niet of onvoldoende door het lichaam zelf worden aangemaakt en moeten via de voeding opgenomen worden.
Gerelateerde categorieën




























