Aminozuren
Astaxanthine is een van de meest krachtige antioxidanten die de natuur te bieden heeft. De stof wordt aangemaakt door algen, plankton en verschillende micro-organismen.
Acetyl-L-carnitine is de geacetyleerde vorm van (L-)carnitine, dat in voeding vooral voorkomt in (rood) vlees en in veel mindere mate in plantaardige voedingsmiddelen zoals noten, zaden, peulvruchten, granen en groenten.
L-Glutamine is het meest voorkomende niet-essentiële aminozuur in het menselijk lichaam. Niet-essentieel betekent dat het lichaam dit aminozuur zelf kan aanmaken. De meeste aanmaak vindt plaats in spieren, longen, hersenen en vetweefsel.
L-Lysine scharen we onder de zogenoemde essentiële aminozuren, wat betekent dat ons lichaam niet in staat is deze stof aan te maken uit andere aminozuren. We zijn voor toereikende l-lysine niveaus dus volledig afhankelijk van inname via de voeding.
Lysine is een essentieel aminozuur en is daarmee één van de acht aminozuren die ons lichaam niet kan maken, dus we zijn volledig afhankelijk van onze voeding om aan voldoende lysine te komen.
Aminozuren worden door het lichaam gebruikt voor de vorming van eiwitten. Eiwitten zijn essentieel voor de vorming van cellen en zijn ook betrokken in de biochemische structuur van hormonen, enzymen, neurotransmitters en anti lichamen.
De Branch Chain Amino Acids (BCAA) oftewel de vertakte keten aminozuren Leucine, Isoleucine en Valine worden direct opgenomen in de spieren. Ze maken ongeveer 33% uit van de spiereiwitten en zijn dus bijzonder waardevol voor sporters.