Magnesium
Magnesium is een belangrijk mineraal voor de spieren en de botten. Dit mineraal speelt een rol bij het behoud van sterke en soepele spieren en draagt op deze manier bij aan een normale spierwerking. Daarnaast is magnesium belangrijk voor de botaanmaak Ook helpt magnesium bij het vrijmaken van energie uit de voeding en ondersteunt op deze manier het energieniveau. Verder ondersteunt magnesium het leervermogen; het is goed voor het geheugen en de concentratie. Ten slotte draagt magnesium bij aan een goede gemoedstoestand en kan het helpen bij geestelijke inspanning.
Magnesium in voeding
Goede bronnen van magnesium zijn volkorengranen, (groene) bladgroenten, noten, zaden, peulvruchten, pure chocola, chlorella en spirulina. Drinkwater draagt ook bij aan de magnesiuminname. Ondanks dat veel (onbewerkte) voedingsmiddelen magnesium bevatten, hebben veranderingen in voedselproductie en eetgewoonten ertoe geleid dat veel mensen minder magnesium met de voeding binnen krijgen dan wenselijk is.
Verschillende soorten magnesium
Organische magnesiumverbindingen zoals aminozuurchelaten (magnesiumbisglycinaat), gluconaten en citraten worden beter opgenomen dan anorganische magnesiumverbindingen (oxides, carbonaten). Organisch gebonden magnesiumbisglycinaat wordt onveranderd door het darmslijmvlies opgenomen; dan pas wordt het magnesium afgesplitst. Hierdoor vindt opname sneller plaats en wordt deze niet belemmerd door een gebrek aan maagzuur of de aanwezigheid van andere mineralen zoals calcium.
Magnesium ondersteunt de werking van de spieren en het zenuwstelsel. Ook levert het een bijdrage aan de elektrolytenbalans. Tevens bevordert het de energiestofwisseling. Magnesium Poeder is geheel vrij van toevoegingen .
Magnesium ondersteunt de werking van de spieren en het zenuwstelsel. Ook levert het een bijdrage aan de elektrolytenbalans. Draagt bij aan de tot standhouding van normale botten en tanden. Tevens bevordert het de energiestofwisseling.
Magnesium ondersteunt de werking van de spieren en het zenuwstelsel. Ook levert het een bijdrage aan de elektrolytenbalans. Draagt bij aan de tot stand houding van normale botten en tanden.
Calcium Magnesium Citraat & AC bevat aminozuur gebonden calcium en magnesium in de verhouding 3:2. Door de tabletvorm kan een hoge doses worden bereikt.
Een Drinkbare formule! Deze formule is ideaal voor ouderen, tieners en verder iedereen die moeite heeft met het slikken van de originele Magasorb tabletten.
Combinatie van magnesium, calcium, zink en vitamine D3. Magnesium en calcium in de verhouding 2:1, dus tweemaal zoveel magnesium als calcium. Calcium en magnesium zijn nodig voor de instandhouding van botten en tanden.
Mineralencombinatie aangevuld met vitamine D3 en vitamine K2 als menachinon-4. Voor het behoud van sterke botten en een sterk gebit. Goed voor de spierwerking, draagt bij aan het behoud van sterke en soepele spieren.
Calcium en magnesium zijn nodig voor de instandhouding van botten en tanden. Calcium draagt bovendien bij aan de normale werking van spieren. Vitamine D draagt bij aan de normale opname van calcium en fosfor.
Magnesium wordt gezien als een essentieel nutriënt, wat betekent dat we het moeten krijgen via onze voeding. Elke tablet levert een unieke mix van 4 verschillende magnesiumverbindingen.
Overige categorieën in Vitamines & Supplementen
Magnesium
Magnesium is een belangrijk mineraal voor de spieren en de botten. Dit mineraal speelt een rol bij het behoud van sterke en soepele spieren en draagt op deze manier bij aan een normale spierwerking. Daarnaast is magnesium belangrijk voor de botaanmaak Ook helpt magnesium bij het vrijmaken van energie uit de voeding en ondersteunt op deze manier het energieniveau. Verder ondersteunt magnesium het leervermogen; het is goed voor het geheugen en de concentratie. Ten slotte draagt magnesium bij aan een goede gemoedstoestand en kan het helpen bij geestelijke inspanning.
Magnesium in voeding
Goede bronnen van magnesium zijn volkorengranen, (groene) bladgroenten, noten, zaden, peulvruchten, pure chocola, chlorella en spirulina. Drinkwater draagt ook bij aan de magnesiuminname. Ondanks dat veel (onbewerkte) voedingsmiddelen magnesium bevatten, hebben veranderingen in voedselproductie en eetgewoonten ertoe geleid dat veel mensen minder magnesium met de voeding binnen krijgen dan wenselijk is.
Verschillende soorten magnesium
Organische magnesiumverbindingen zoals aminozuurchelaten (magnesiumbisglycinaat), gluconaten en citraten worden beter opgenomen dan anorganische magnesiumverbindingen (oxides, carbonaten). Organisch gebonden magnesiumbisglycinaat wordt onveranderd door het darmslijmvlies opgenomen; dan pas wordt het magnesium afgesplitst. Hierdoor vindt opname sneller plaats en wordt deze niet belemmerd door een gebrek aan maagzuur of de aanwezigheid van andere mineralen zoals calcium.