Groene thee
Groene thee
Groene thee, maar vooral losse groene thee is erg populair en gezond.
Groene thee wordt in tegenstelling tot de zwarte thee niet gekneusd, verwelkt of geoxideerd, maar gestoomd of gevuurd waardoor haar gezonde stoffen (polyfenolen) behouden blijven. Dit proces noemen we ook wel de-enzyming. Het gaat de oxidering tegen en zorgt ervoor dat de thee een groene smaak en geur ontwikkeld waarmee het zich onderscheidt van andere theesoorten.
Zet groene thee nooit met kokend water, liefst ca 80 °C, dit om het verbranden van de blaadjes (bittere smaak) te voorkomen.
Deze biologische groene thee staat garant voor een pure en milde smaakbeleving. De thee wordt gemaakt van zorgvuldig geselecteerde, jonge theebladeren die onmiddellijk na het plukken worden gestoomd om de delicate smaak en antioxidanten te behouden.
Deze prachtige biologische groene thee melange combineert de verfijnde zachtheid van groene thee met de bedwelmende, zoete geur van jasmijn.
Overige categorieën in Natuurvoeding
Groene thee
Groene thee
Groene thee, maar vooral losse groene thee is erg populair en gezond.
Groene thee wordt in tegenstelling tot de zwarte thee niet gekneusd, verwelkt of geoxideerd, maar gestoomd of gevuurd waardoor haar gezonde stoffen (polyfenolen) behouden blijven. Dit proces noemen we ook wel de-enzyming. Het gaat de oxidering tegen en zorgt ervoor dat de thee een groene smaak en geur ontwikkeld waarmee het zich onderscheidt van andere theesoorten.
Zet groene thee nooit met kokend water, liefst ca 80 °C, dit om het verbranden van de blaadjes (bittere smaak) te voorkomen.