Tamari 50% minder zout

Tamari is een sterke smaakversterker, de gezonde en vloeibare tegenhanger van het bouillonblokje. Heerlijk om een gerecht te zouten of om de natuurlijke smaak van de ingrediënten te versterken. Tamari is puur gefermenteerde soja en is rijk aan eiwitten. Tijdens het lange fermentatieproces zetten natuurlijke enzymen de zetmelen, eiwitten en vetten van de rauwe soja om in gemakkelijk verteerbare voedingsstoffen. Deze tamari bevat 50% minder zout dan overige tamari's.
Ingrediënten:
water, SOJABONEN*, zeezout 6,7%, alcohol*, zuurteregelaar: melkzuur, rijstazijn*, A. oryzae
*van biologische teelt (NL-BIO-01)
Voedingswaarde per 100 gram | |
Energie | 340 kJ / 81 kcal |
Vet | 0 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0 g |
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren | 0 g |
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren | 0 g |
Koolhydraten | 4.1 g |
waarvan suikers | 0 g |
Vezels | 0 g |
Proteïnen | 7.5 g |
Zout | 6.7 g |
Gebruik
Tamari gebruik je bij het koken en aan tafel om stoofpotjes, pastabouillon, soep, wokgroenten, slasausjes, marinades, wokgerechten… op smaak te brengen. Tamari doet het uitstekend bij rijstazijn, look, gember en mosterd.