Tarwemeel
Echt meel begint bij molenstenen. Bij goed ingerichte Franse molenstenen, om precies te zijn. Want bij meel dat ambachtelijk en vakkundig op deze stenen wordt gemalen, blijven de smaak, kleur, aroma’s en structuur het beste behouden. Dat komt het karakter en de smaak van brood ten goede. Geurend brood; echt brood, brood ‘van vroeger’.
Het malen gebeurt in een beheerst tempo en met de juiste koeling. De temperatuur van het meel wordt niet hoger dan 40 graden. Dat is belangrijk, omdat de kwaliteit van het product bij hogere temperaturen afneemt. Smaak en aroma blijven daardoor behouden. Ook blijven bij ons ambachtelijk molenmeel de kiemen in stand. Deze zijn nodig om goed te kunnen bakken en geven de karakteristieke ‘bite’ en smaak aan het eindproduct.
Tarwemeel is een veelzijdig, smaakvol basis ingrediënt voor brood, koekjes of taarten.
Ingrediënten:
TARWE (gluten)
Kan sporen bevatten van sesamzaad, noten, soja, selderij en mosterd.
Reviews
- Gepost door: Maja op 7 April 2024
Ik bak er prima volkoren brood - appeltaart- Bananenbrood mee!
- Gepost door: A. v. op 17 April 2020Bakt erg goed. In broodbakmachine gedaan, waar het erg goed rijst. Dit in vergelijking met andere volkorenmeelsoorten.