• GRATIS VERZENDING vanaf € 25,- (NL)
  • Veilig betalen
  • Gratis afhalen op de markt
Springfield ZyPect modified citrus pectin 800 mg
ZyPect modified citrus pectin 800 mg €71,95 €79,95

ZyPect modified citrus pectin 800 mg

€79,95 €71,95
180 vegicaps
  • Gratis verzending binnen NL vanaf 25 euro
  • Ophalen bij één van de vele PostNL servicepunten
  • Gratis afhalen op de markt
  • Levertijd 1-3 werkdagen, mits voorradig

Meer informatie over ZyPect modified citrus pectin 800 mg

Springfield ZyPect Gemodificeerde Citrus Pectine
Hoge kwaliteit & grote zuiverheid

Pectine is een vezel die voorkomt in de celwand van planten en vruchten. Deze natuurlijke vezel zorgt voor structuur en stevigheid van de plantaardige celwand.

Via een zuiveringsproces kan een verbeterde vorm van pectine verkregen worden uit de schil van citrusvruchten; Modified Citrus Pectin (MCP). Dit is een biologisch actieve stof met verschillende positieve eigenschappen.
Verschillende methoden om MCP te vervaardigen geven uiteenlopende resultaten wat betreft zuiverheid en molecuulgrootte. Dit beïnvloedt de opneembaarheid en effectiviteit.

Tot voor kort werd pectine vooral uit de schil van verschillende citrusvruchten gezuiverd met gebruikmaking van ethanol of isopropanol. De moleculaire grootte van pectine is door dit verwerkingsproces minder consistent.

NATUURLIJKE VERWERKING
Door de toepassing van een nieuw, innovatief en natuurlijk verwerkingsproces met enzymen kan pectine uit de schil van met name citroenen geschikt worden gemaakt voor toepassing in supplementen.

Uit de pulp van speciaal geselecteerde citroenen wordt met behulp van een enzymatisch proces pectine opgezuiverd met een nauwkeurig gecontroleerde molecuulgrootte. Dit resulteert in een Modified Citrus Pectin (MCP) van zeer hoge kwaliteit en opneembaarheid. De molecuulgrootte van de citrus pectine, die door middel van dit proces wordt verkregen, is zo klein dat het gemakkelijk in de bloedsomloop kan worden opgenomen. Hierdoor kan pectine zijn systemische werking uitoefenen. Daarnaast is het molecuul precies groot genoeg dat het bindende eigenschappen heeft. Hierdoor kan het ook met andere moleculen complexen vormen, met unieke eigenschappen op zichzelf.

WERKING
Er is veel onderzoek gedaan naar de effecten van gemodificeerd citrus pectine (MCP). MCP blijkt vooral galectine-3 te binden; een eiwit dat als specifieke regulator een belangrijke rol speelt bij vele biologische processen.

Samenstelling per vegetarische capsule:  
Gemodificeerd citrus pectine 800 mg

Ingredienten
Gemodificeerd citrus pectine, Stabilisator (capsule) hydroxypropylmethylcellulose.

Gebruik
1 tot 3 x per dag 1 tot 6 capsules.

Dit product is een voedingssupplement. Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review