• GRATIS VERZENDING vanaf € 30,- (NL)
  • Levertijd 1-3 werkdagen
  • Gratis afhalen op de markt

Zwarte thee

17
Zwarte thee is de bekendste en meest gedronken theesoort ter wereld. De thee wordt gemaakt van de bladeren van de theeplant. In tegenstelling tot witte thee, groene thee en Rooibos thee wordt zwarte thee zwaarder bewerkt. Daardoor smaakt hij over het alge
Lees meer
Sorteren op:

Zwarte thee

Zwarte thee is de bekendste en meest gedronken theesoort ter wereld. De thee wordt gemaakt van de bladeren van de theeplant. In tegenstelling tot witte thee, groene thee en Rooibos thee wordt zwarte thee zwaarder bewerkt. Daardoor smaakt hij over het algemeen sterker en bevat hij meer cafeïne.

Hoe wordt zwarte thee gemaakt?

Zwarte thee is als enige populaire theesoort volledig geoxideerd. Na het plukken worden de thee-bladeren gedroogd met lucht. De slappe bladeren worden daarna uitgerold, gekneusd of in stukjes gesneden in een speciale machine. Bij zwarte thee volgt dan het oxidatieproces.

In een oxidatiekamer worden de gerolde theeblaadjes verwarmd. Toevoeging van lucht met een vochtigheidsgraad van 95% bepaalt de kleur en het uiteindelijk aroma van de thee. Het oxidatieproces stopt als de bladeren opnieuw worden verhit en gedroogd.

De mate van oxidatie bepaalt het soort thee. Groene thee wordt helemaal niet geoxideerd en zwarte thee juist volledig.