Stevia zoetpoeder

Stevija Stevia zoetpoeder
SteviJa Zoetpoeder is stevia-extract verrijkt met inuline. Inuline is een makkelijk oplosbare vezel die voorkomt in cichorei, agave, fruit en groenten. Door de verrijking met inuline is de zoetpoeder een “poedersuiker” variant die zeer veel vezels bevat, namelijk 90%. Dit komt dan weer te goede aan een gezonde darmflora. SteviJa Zoetpoeder is gemakkelijk doseerbaar. Eén kwart theelepel staat gelijk aan één theelepel suiker. Bij het bakken versterkt de stevia in SteviJa Zoetpoeder haar zoetkracht, waardoor deze erg zuinig is in gebruik. Een potje SteviJa Zoetpoeder is goed voor het bakken van ongeveer 10 cakes. Door het gebruik van inuline heeft SteviJa Zoetpoeder dezelfde conserverende eigenschappen als die van suiker. De zoetkracht van Zoetpoeder ten opzichte van suiker is 1:4 tot 1:12. (hoe meer Zoetpoeder, hoe groter de zoetkracht). De glycemic index van SteviJa Zoetpoeder is 14 (GI=14).Ingredienten
Inuline, steviolglycosiden
Voedingswaarde per 100 gram:
Energie | 840 kJ / 200 kcal |
Vet | 0 gram |
waarvan verzadigd | 0 gram |
Koolhydraten | 95,87 gram |
waarvan vezels | 88,96 gram |
waarvan suikers | 6,90 gram |
Eiwitten | 0 mg |
Zout | 40 mg |
Calcium | 11,5 mg |
Kalium | 7,5 mg |
IJzer | 0,4 mg |
Gebruik:
SteviJa Zoetpoeder is te gebruiken in:
In koffie, thee, yoghurt, havermout en koude dranken
In sauzen, soepen, marinades, dressing en olijfolie
Voor het maken van jam, ijs en stoofpeertjes
Over aardbeien, worteltjes en pannenkoeken etc.
SteviJa Zoetpoeder blijft stabiel tot 200°C. Daardoor is het ook geschikt voor het bakken van bijvoorbeeld:
(Cup)Cake, kruidkoek, appeltaart en MonChou-taart
Brownies, muffins, Engelse scones en pindakoekjes